Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

16 Mart 2010 Salı

Hafif Ticari Araçlarda ÖTV Artışı

Hafif Ticari Araçlarda ÖTV Artışı

29.04.2005

Hafif ticari araçların ÖTV oranı konusundaki sorun haziran ayına kadar donduruldu. 21.04.2005 tarih ve 25793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük Genel Tebliği ile "hafif ticari araç" olarak bilinen ve insan ve yük taşımaya elverişli motorlu taşıtların bir kısmının gümrük tarife pozisyonlarında değişikliğe gidilerek, söz konusu araçlar "binek araç" sınıfına dahil edilmiş ve bu sebeple söz konusu araçların ÖTV oranlarında değişiklik gündeme gelmiştir. Bültenimizin ekinde detaylı tanımını bulacağınız söz konusu araçlar, değişiklikten önce silindir hacimlerine göre %10 ile %75 arasında ÖTV oranlarına tabi olurken, değişiklik sonrasında binek araçlarda silindir hacimlerine göre uygulanan %37, %60 ve %84 oranlarında ÖTV'ye tabi olacaklardır.

Maliye Bakanlığı'nın, Sanayi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve sektör temsilcileriyle 27.04.2005 tarihinde yaptığı toplantı sonucu kamuoyuna sunduğu bildiride; herhangi bir karışıklığa yer vermemek amacıyla 21.04.2005 tarihinde yayınlanan Gümrük Genel Tebliğ'inin yürürlüğünün 01.06.2005 tarihine ertelenmesine ve söz konusu tarife değişikliğinin Özel Tüketim Vergisi'ne etkisinin acil olarak yasal düzenlemelerle açıklığa kavuşturulmasına karar verildiği açıklanmıştır.

Bu linke tıklayarak Gümrük Tarife Pozisyon değişikliği yapılan Gümrük Genel Tebliğine ve detay listeye bu link yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Hiç yorum yok:

İzleyiciler