Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

3 Ocak 2010 Pazar

Radar hız kontrol noktalarının bildirimi ve paylaşımı

Dilerseniz, çevrenizdeki Sabit Radar Kontrol Noktalarının nereleri olduğunu bildirebilir ve diğer katılımcıların bildirebileceği noktaları GoogleEarth haritanıza yükleyebilirsiniz. Hatta bunları araçlarınızın GPS'ine kaydedip, GPS'in sizi haberdar etmesine olanak sağlayabilirsiniz.
Burada TR'deki Turistik ve tarihi öneme sahip iki link, sembolik olarak verilmektedir. Bunlar istenirse harita üzerinden nasıl paylaşım yapılabileceği hususu için örnektirler. ((Yasal sakınca olabileceği gerekçe ile genelin faydalandığı bir ortamda Radarlara ait bir link veremiyoruz.))

İlk Nokta Aspendos Harabeleri



İkinci Nokta ise

Efes Harabeleri

Bu linklere tıklayarak, sonu '....kmz' olarak biten iki adet dosyayı bilgisayarınıza indirin.

Bunları açmak için, aç dediğinizde, Birlikte Aç seçeneğinde GoogleEarth 'ü işaretleyin.

GoogleEarth açıldığında, sayfanızda bunlar doğrudan eylemin yapıldığı yeri gösterecektir. GoogleEarth'den çıkarken kaydet demeyi unutmayın.

Bu alanların genişletilebilmesi, ancak burada tosder@gmail.com adresine yapılabilecek gönderimler ile geniş bir veri tabanına dönüştürülebilecek ve dileyen ile özelden paylaşılmak sureti ile kullanımına sunulacaktır.


Katılım ve bildirimleriniz bu tür bir veri tabanının oluşması için hayati anlam taşımaktadır. Geri besleme yapmayı atlamayın. Bu beslemeler ile siz de öğrenebileceğiniz radar tuzaklarına düşmekten kurtulun.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler