Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

31 Aralık 2009 Perşembe

Araç Tipi Belirlenmesi için Yapılan Bilgi Edinme Başvuruları

Şu ana kadar incelediğim 3 adet ruhsatta, ikisi Kamyonet sıfatındaki Renault Kangoo(5 yolculu), diğeri  Wolksvagen Toureg marka aracın ruhsatlarında, araçların Hangi sınıf'a mensup olduğuna dair bir bilgiye rastlayamadın. Kangoo'larda Kamyonet, Toureg de ise sadece Arazi Aracı yazmakta. Oysa bunların Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği'ne göre M/N/O/G gibi sınıf tiplerinin belirlenmiş ve Otomobil, Arazi aracı ve Kamyonet gibi dar tanımlardan kurtulmaları gerekmektedir.


Yoksa kim, nereden bilecek ki, Hız Limitleri diye belirtilen yerde yazan ve M1, M1G ve N1G'nin ne olup olmadığını.


Ayrıca herkesin Ticari dediği araçların Ruhsatlarında, Hususi yazıları da yer almakta. 


 Örnek Ruhsatlar'da görüleceği üzere, Arazi Aracı niteliğindeki bir aracın ruhsatında M1G yazmamasına rağmen, MG1 sınıfı muamelesi görmekte; oysa binek ve hususi amaç için kullanılan van tipi araçlar sanki Yük taşıma aracı gibi gösterilip, kimisinde ruhsata N1G yazılmakta kimisinde ise bu belirtilmeden Kamyonet olarak yazmakta ve resmen AYRIMCILIK yapılmaktadır.


Bir Radar Tuzağı ve Çifte Standart Hikayesi için tıklayınız..!



Bunu, ne o kontrolü yapacak polis, ne de o kontrolde yer alan araç sahibince anlaşılabilir tarafı yoktur. İşte bu yüzden bunu açıklığa kavuşturmak amacı ile bilgi edinme başvuruları yaptım.



Aşağıdaki Bilgi Edinme Başvurularını


1) BİMER Doğrudan Başbakanlık web sitesi Online başvuru modülünden,
2) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı web sitesi Online başvuru modülünden,
3) Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi Online başvuru modülünden, yaptım.


Başvuru Metni:


       Renault Kangoo Multix AUTH 1.5 DCI KLM-SSYK(Ruhsatta yer aldığı şekliyle) model aracımın Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre ARAÇ KATEGORİ VE TİP tanımlarından M1 mi? yoksa N1 mi? olduğunu öğrenmek istemekteyim. Araç 5 koltuklu ve yandan camlı modeldir. Ruhsatta Kamyonet yazıp, hangi kategoride yer aldığı belirtilmemektedir. Bu araç kategorisinden hangisine uygun olduğunu belirtmenizi 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesince tarafıma yazılı olarak bildirilmesini saygılarımla dilerim.

Gelecek cevabı buradan paylaşacağım ve daha önce Çok Önemli Açıklama başlığında verdiğim HİPOTEZ(Varsayım)'ın doğru ve yanlışlığını hep beraber göreceğiz.


Saygılarımla


Güven Özbakır

Hiç yorum yok:

İzleyiciler