Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

11 Şubat 2010 Perşembe

Deniz Otobüsleri, Hızlı Feribot ve DHMI Ücret Tarifeleri




Benim pek işim düşmese de Deniz Otobüsleri ve Hızlı Feribotlar konusunda çevreden 2 tona kadar van tipi araçlar, Doblo, Kangoo benzerlerinin kamyonet tarifesinden ücretlendirildiği seslendiriliyor.

Eğrisi nedir, ne değildir bilmiyorum. Yukarıdaki listeye bakınca, MİNİVAN diye bir tanım var, doğrusu bu ya bugüne kadar ruhsatında Minivan yazan araç görmedim, bilmiyorum. Gişedeki görevli ya da bunu tasarlayanlar neye göre Minivan diyor anlamak mümkün değil..! Şu tabloya bakarsak,

Herhalde kafaya göre taknılınıyor. Kangoo için bu Vandır desek, tartışmak mı gerekiyor? bilemiyorum.

Bilen varsa söylesin lütfen..!

Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği-II'ne göre böyle bir sınıf(MİNİVAN) da yok, nereden bulup da bunu yazdılar anlaşılır gibi değil.

12 kişilik Minibüse Yenikapı-Bandırma hattında 135 TL yazarken, azami ağırlığı 2 tona kadar olan Kamyonetler için 160TL denmiş.

Sanırım buradan Renault Kangoo ile geçmeye kalksam, ruhsatında Kamyonet yazdığı için benden de 160TL isteyecekler. Oysa Otomobile 125TL iken.

Esasında kantardan geçirip tartıp fiyatlandırsalar en doğrusu, ama iş yükü felan düşünülünce sanırım bundan kurtulmak mümkün değil. Azami ağırlığı 2 tona kadar olan araçlar ki yüksüz ve tek şoförle geçerken ağırlığı 1150+80=1230-1250kg deseniz binekten farklı değil.

İşte bu da bir başka karmaşa.

Dileyen okurlar tam olarak ne uygulanıyor bildirebilirse, bunu da bilgi mahiyetinde yayınlamak isterim.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 2011 Ücret Tarifesi


Buradan da görüleceği üzre, VAN tipi araçlar Kamyonet sınıfında görülmesi sebebi ile Otobüs ile aynı otopark bedeli ödemek zorunda kalıyor. ve binek araçlara göre yaklaşık %35 daha fazla Otopark ücreti ödemek zorunda bırakılıyor.

Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği-II'ne göre Pikap diye gerçekte olmayan bir sınıf sanki var gibi gösterilmekte.

Adaletin olmadığı bir örnek daha..!

Tipik bir delinin kuyuya taş atıp 1000 akıllının çıkaramaması durumu..!

Hiç yorum yok:

İzleyiciler