Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

12 Ocak 2010 Salı

Amerika'da sabit radar yerleri GPS'e yükleniyor

Evet yanlış okumadınız, Amerika Birleşik Devletlerinde Sabit Radar Kontrol Noktaları Navigasyon haritaları üzerinde işaretlenip(kmz dosyası olarak) GPS cihazlarının anlayabileceği formata çevirilip(GPS Converter şeklinde bir program ile), Cihaza yükleniyor ve sürücüye Radar alanına yaklaştığında ikaz veriyor.

Bunun ne kadar yasal olduğunu bilemiyorum ama, bu ABD'de bu şekilde yapılıyor, hatta GPS alırken bu bilgiler yüklenmiş olarak cihazı alabiliyorsunuz. Ne de olsa hizmet sektörü gelişmiş..!



Ülkemizde ise bu tür bir veri tabanı olmadığı için bu sistem kullanılamıyor. Yani ABD'den Radar yerleri yüklü bir cihaz aldığınızda muhtemelen bu yerler sadece ABD'deki yerlerin bilgisi olduğu için hiç bir işe yaramıyor.


Kişisel bazda bilenler anca bunu kendi GPS'inde işaretleyebiliyor.

Ne dersiniz buraya, çevrenizdeki Sabit Radar yerlerini bildirerek işe başlayabilir miyiz?

Muhtemelen bu alanların bir liste olarak hazırlanması ve genel olarak duyurulması sakınca yaratabilir. Ama bu tür bildirimleri yapabileceklere, gönderecekleri yerler ile liste oluşturduktan sonra diğer kişilerden gelebilecek yerler bildirilebilir.

Bir veri tabanı oluşturarak bunu bu tür bildirimler yapacak olanlara daha geniş bir bilgi olarak geri bildirmek..! Bana fantastik geliyor.

İşte size mail adresi tosder@gmail.com, çevrenizdeki bildiğiniz yerleri bildirmeye başlayabilirsiniz.

Evet biliyorum, şimdi GPS mi? almak zorundayız,

ya da

Hareketli radarlar için bu işe yaramaz diyebilirsiniz.

Doğrudur. Her iki durumda işi zorlar. Ancak isteyen olursa bu, bu haliyle bile ilgi çekici olabilir.

Bunu yapabilmek için öncelikle GoogleEarth programını iyi derece kullanabiliyor olmanız gerekiyor.

Bunun için şunu okumanızı dilerim.

Google Earth Programı ile haritada işaretli bir yer nasıl başkasına gönderilir.


Bunu halledebilirseniz, geriye bunları bize bildirmeniz ve bir liste oluşturup bunu, bildirim yapanlara liste olarak geri bildirmek kalıyor.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler