Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

11 Şubat 2010 Perşembe

Araç üreticileri ne diyor? FIAT

Bugün 6. günde Fiat'tan arandım. Ve şu an için gerek Fiorino ve Doblo için hali hazırda M1(motorlu yolcu taşıma amaçlı araçlar) sınıfına uyacak bir araç üretimleri olmadığını ancak yeni modellerde bunun olacağını belirttiler.


Yani 5 koltuklu araç üretiyorlar ama bunu Sanayi Bakanlığı Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği-II deki tanımlara rağmen N1(motorlu yük taşıma araçları) ve Kamyonet olarak Ruhsata işlendiğini söylüyorlar. Oysa bu araçlar içindeki 5 koltuktan görüleceği üzere, esas olarak yolcu araçları, yükü ise binek araba gibi bagaj sureti ile taşıyabilir.

Konunun detayını verip esasında 5 koltuklu ve Yandan camlı modellerin(ki bunu halen üretiyorlar) tamamının M1 olması gerektiğini Sanayi Bakanlığı Yönetmeliğindeki tanıma göre bu araçların Yük değil, Yolcu taşıma aracını olduğunu belirtip, buna uygun değişikliğin yapılması gerektiğini kendilerine anlattım. Konu üzerinde çalışacakları ve tekrar dönecekleri mesajını aldım. Şimdi bunu bekleyeceğiz. 12 Şubat 2010

11 Şubat 2010 Tarihli ilk yazı:
Daha önce Renautl'un kurumsal sorumlusu ile yaptığım görüşmeyi yayınlamıştım. Geçen gün Fiat'ı 4442255'i arayıp Doblo ve Fiorino modellerinden M1 sınıfı araçları olup olmadığını sorduğumda önce Doblo Panorama modelinden bahsettiler ama konuda net bir görüş iletmek için kaydımızı alıp, döneceklerini söylediler. bugün için 5 gün oldu ses seda yok.

Bekliyoruz bakalım, gelirse yayınlayacağım.

Web sitelerine bakınca böyle bir model maalesef yok.

Nasıl oluyor da 5 yolcu koltuklu araçlar için M1(Yolcu taşıyan) değil de, genel olarak N1 sınıfı(Yük taşıyan araç) muamelesi yapılıyor derseniz. Buna doğrusu tek açıklama var aklımdan geçen, o da firmaların ÖTV'de %37 yerine %10'u vatandaşın karşısına çıkarıp, bunun sınıfı şudur demeden, hesapta uygun fiyatlı araç satarak yer almak istemeleri gibi geliyor.

Haa, sonra vatandaş Radar tarafından durdurulunca Hız Limitlerinin ne olduğunu muhtemelen fark ediyor. Ne de olsa yoldaki bu sınıf araçların bu kadar artmasının arkasında bir hikaye yer almalı değil mi?

Bakalım bekleyecek ve bildirim yapılınca paylaşacağız.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler