Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

8 Şubat 2010 Pazartesi

Eleştiriler, Eleştiriler ama Kime..!

Değerli Blog Takipçileri,

Bu Blog vasıtası ile ülkemizde yaşanan bir saçmalıklar silsilesini eleştirdiğimiz ortada.

Doğaldır ki burada sınırı doğru olarak çekmek ve bu sistemin tasarımcıları ile uygulayıcılarını birbirinden ayırmak gerekmektedir.

Anket sonuçlarına bakınca sanki yapılan Radarla Hız kontrollerinin %100 Trafik Güvenliğine hizmet ettiğini söyleyen kişilerin bir yerde bu uygulamaları görevi gereği yapan ve bir refleks olarak savunma içgüdüsünde oldukları durumu ortaya çıkmaktadır.

Oysa bizler şunu çok iyi biliyor ve anlıyoruz ki, Emir demiri keser ve bu denetim uygulamalarında bulunan bir çok görevli genel olarak verilen talimat gereği bunu yapmak zorunda kalmaktadır. Aralarında bunu normalmiş gibi karşılayanlar olabileceği gibi, esasında onlarında içinde buradaki yanlışları gören ve anlayan bir sürü görevli de bulunmaktadır.

Açıkça ifade etmemiz gerekir ise bizler burada bu anlamda görev yapan kişileri değil, bu işi bu şekilde tasarlayan ve uygulanmasını isteyen anlayışa sesleniyor ve onu eleştiriyoruz.

Amacın Üzüm yemek olduğu bir yerde bağcı dövmenin kimseye faydası yoktur.

Bunu çok iyi ayırmak gerekir.

Saygılarımızla

Hiç yorum yok:

İzleyiciler