Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

14 Ocak 2010 Perşembe

EGM Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı ısrarla cevap vermekten kaçınıyor.

Bundan önceki Bilgi Edinme Başvurumda cevaplanmayan kısımlar için ikinci başvurumda sormuş olduğum sorulara ısrarla cevap vermekten kaçınıyorlar. Bu soruya yanıtı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı vermeyecek ise kim verecek?

Araç Ruhsatlarını kim düzenliyor?

Bu konuda fikir yürütmeyi sizlerin takdirine bırakıyorum.

Hatırlatmak için ikinci başvurumda sormuş olduğum sorular ve bugün gelen yanıtları dikkatinize sunuyorum.

Önce sorular:
Van tipi diye geçen Renault Kangoo Multix AUTH 1.5 DCI ve benzeri araçlar için:

1) Bütün araçlar N1 olarak mı? değerlendirilmektedir..!
2) Bu sınıfta yer alan araçlar için M1 tanımı yapılabilmekte midir?
3) Bu yapılabiliyor ise N1 diye önceden kayda geçirilimiş bir araç için uygunluk durumunda M1 sınıf değişimi başvuru üzerine yapılabilmekte midir?
Bu da bunlara bugün verilen yanıtlar.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız..!




Hesapta Bilgi Edinme için bir modül oluşturulmuş ve sorular sorarak, cevap arıyoruz. Ancak ne mümkün.

Konu teknik bir konu denilip resmen taca atılıyor.

Ama pes etmek yok. Tatmin olasıya kadar devam sormaya.

Çünkü burnuma yanık kokusu geliyor. Ruhsatında sınıf yazmayan arazi araçlarına, yani şu meşhur adıyla pahalı Jiplere M1G/M1 sınıfı denilerek ayrıcalık tanınıyor. Ama iş bu VAN tipi araçlar denilince SIRF onlar TİCARİ diye düşünülüp daha fazla gelir elde etmek için kimse kılını kıpırdatmıyor.

Oysa bunu gelir vergisine dönüştürecek şekilde illaki yapacaksanız, JİP'ler gariban mı? ki, VAN Tipi araç sürücülerine yükleniyorsunuz?

Biz de bu soruları sorunca, cevap olarak

Daha önceki dilekçenize verilen cevapta da belirtildiği gibi, tescil işlemleri ibraz edilen belgelerdeki bilgiler esas alınarak yapılmaktadır. Bu nedenle dilekçenizdeki 1 ve 2 nci maddeki sorulara Genel Müdürlüğümüzce cevap verilmesi veya konunun teknik bir husus olması nedeniyle yorum yapılması uygun değildir.
denilip kestirilip atılıyor. Denmiyor ki, bunu filanca kurum belirler, ya da bu araçların üreticileri böyle beyan ettiği için durum budur.

Israrla bekliyorum ki, araç sınıf tanımını Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği-II'na göre yapar, bizler de ona göre Ruhsat düzenleriz.

Yoksa ne ala, üretici desin ki bu Dinazor; peki ona inanılacak mı?

Dedim ya devam diye, sonuna kadar gideceğiz ve sis perdesini aralamaya çalışacağız. Bu konuda 3. bir başvuruyu önümüzdeki günlerde yapacağım henüz şeklini belirlemiş değilim Önümüzdeki günlerde bunu oluşturup, bir bilgi olarak Blog'da yayınlayacağım.

Takibe devam.

Bizi izlemeye ve çevrenize bunu duyurmaya devam..!

Dileyenler bu ve benzeri bilgi edinme başvurularını yapmak için şuraya tıklayarak istenen sayfaya ulaşabilir.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler