Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

11 Ocak 2010 Pazartesi

Bugün 11.01.2010 itibari ile Anket sonuçları ve düşündürdükleri

İlk Anket:

Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?



Yorum:

Esasında fazla lafa gerek yok. Daha fazla katılıma ihtiyacımız olduğu ise ortada. Bugün ki uygulandığı şekli ile görünen o ki, ankete katılanların çok büyük bir kısmı Radar uygulaması ile kesilen Hız Limiti aşım cezalarının, Resmi söylemlerin aksine amaca yönelik olmadığı hususunda birleşmişler. %100 Trafik güvenliği için diyenlerin de büyük ihtimal ile bu uygulamayı yapan kişiler olduğu ihtimalini düşündürüyor.(Çünkü %80, %60'lar boş iken iki tane %100 cevabı bunu akla getiriyor. 
Sonuç ne olursa olsun, bir amaç için uygulandığı söylenen bir işlemin gerçekte neye karşılık geldiğini ölçmemiz gerektiği ve sonuca göre ne tür düzeltici, geliştirici, iyileştirici yollar belirlememiz gerektiği ortada. Bu tür anketlerin başarısı ise gerçek tablonun buraya yansımasına bağlı. Bu yüzden Anketlerimizi duyuralım ve katkı sağlayalım.

İkinci Anket:

ARAÇ HIZ LİMİTLERİ ARTIRILMALI MI ?




Yorum:

Bu ankete yorum bile yapmaya gerek yok. Hız Limitlerinden dolayı kesilen cezalar ve Radar uygulamaları sebebi ile bunalmış olduğunu tahmin ettiğim 4 anketör her koşulda arttırsın seçeneğini uygun görmüş olsa da, Hız Limitlerinin, akla, vicdana ve bilime göre arttırılması gerektiği ortada.

Hiç yorum yok:

İzleyiciler