Trafikte radar ile Hız kontrol uygulamalarının ne kadarı gerçekten Trafik Güvenliği, ne kadarı Devlet'e kaynak yaratmak amacı ile kullanılıyor?

6 Şubat 2010 Cumartesi

Motosikletler ve Hız Limitleri

Hız Limitleri konu başlığı olunca, bunun bir diğer mağduru olan Motosikletlerin de bu başlığa alınmaması düşünülemez elbet.

Belki onlar bir takım illegal seçenekler(Plakalarını kameraların göremeyeceği şekilde monte etmek ve ara yollardan uzayarak denetimlerden yırtmak gibi vb) ile bundan daha az gibi etkileniyor olsalar da, şu araçlara

  • Şehirlerarası yolda: 70km/saat
  • Otoyolda: 80km/saat

tanınan Hız Limitlerine isyan etmemek mümkün değil.

Bir bakar mısınız şu araçlara..!


Kenan Sofuoğlu gibi bir şampiyon çıkarmış bir ülkede bu olur mu?

Tamam yollar yarış pisti değil ama böyle hız limiti olur mu?

Bunlara en az Binek Araç Hız Limiti uygulanması gerekmiyor mu?

Evet Motosikletler tehlikelidir, kabul ama(!) Otoyolda nasıl olur da dümdüz yolda 80 gibi bir Sürat Limiti olsun. Sanıyor muyuz ki, bu araçları alanlar güvenli sürüş için tedbir almıyor ve bunu böyle Limit koyarak engelleyebilir miyiz.

Oto yolda 120 ile giderken yanımızdan vızt diye geçenler Uzay aracı mı?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar motosiklette denge unsurunun en önemli etkenlerinden birisi ivmelenme ve sürattır . Sözü edilen sürat limitleri motosiklet kullanıcıları için ölümcül sonuçlar doğurabilecek limitlerdir. Bizler bunu elimizden geldiğince izah etmeye çalışıyoruz ama daha iyi anlamanız için örnek vermek gerekirse bisikletle hareket etmeden dengede durmak gibi bir durum. Ayrıca bir performans motorununun bu limitlerde kullanılması araçlarda mekanik ve elektronik arızalarada sebep olacaktır. Bu durumda bu limitlerle bu motorların ithalatınıda yasaklasınlar!!! Selamlar saygılar.

İzleyiciler